Het DoorleefboekAls je als kind een belangrijk iemand in je leven verliest, is dat heel moeilijk en pijnlijk. Denk aan het overlijden van een broertje, moeder of opa. Maar ook een scheiding of verhuizing kunnen erg ingrijpend zijn. Je kunt dan gevoelens van rouw en verlies hebben als kind. Hoe kun je deze het beste en makkelijkst verwerken? En wie kan je hiermee helpen?

Het antwoord hierop is het Doorleefboek. Het Doorleefboek is een werkboek waarmee kinderen tussen 4 en 9 én een hulp-volwassene samen stap voor stap aan de slag gaan met een verlies. Het Doorleefboek biedt hele praktische handvatten voor wat je met een kind dat rouwt kunt bespreken en hoe je dat spelenderwijs kunt doen. Het boek staat boordevol kennis, tips en informatie die de hulp-volwassene nodig heeft om een kind goed te kunnen begeleiden.

Het Doorleefboek verbindt een kind dat rouwt aan een volwassene die het kind hierin wil steunen. Elk kind dat in zwaar weer zit is gebaat bij een vast iemand die tijd maakt, luistert, aandacht heeft en niet te snel oordeelt. Iemand die er voor langere tijd zal zijn en die mee wil helpen om het kind goed te doen opgroeien. Iemand van wie je op aan kunt. Ouders kunnen deze hulp aan een kind niet altijd zelf bieden wanneer ze met een verlies geconfronteerd worden. Het Doorleefboek helpt hulp-volwassenen in deze taak, het bijstaan van een kind dat rouwt.

www.livelovelose.nl/doorleefboek