Het DoorleefboekAls je als kind een belangrijk iemand in je leven verliest, is dat heel moeilijk en pijnlijk. Denk aan het overlijden van een broertje, moeder of opa. Maar ook een scheiding of verhuizing kunnen erg ingrijpend zijn. Je kunt dan gevoelens van rouw en verlies hebben als kind. Hoe kun je deze het beste en makkelijkst verwerken? En wie kan je hiermee helpen?

Het antwoord hierop is het Doorleefboek. Het Doorleefboek is een werkboek waarmee kinderen van basisschoolleeftijd én een hulp-volwassene samen stap voor stap aan de slag gaan met een verlies. Het Doorleefboek biedt hele praktische handvatten voor wat je met een kind dat rouwt kunt bespreken en hoe je dat spelenderwijs kunt doen. Het boek staat boordevol kennis, tips en informatie die de hulp-volwassene nodig heeft om een kind goed te kunnen begeleiden.

Het Doorleefboek verbindt een kind dat rouwt aan een volwassene die het kind hierin wil steunen. Elk kind dat in zwaar weer zit is gebaat bij een vast iemand die tijd maakt, luistert, aandacht heeft en niet te snel oordeelt. Iemand die er voor langere tijd zal zijn en die mee wil helpen om het kind goed te doen opgroeien. Iemand van wie je op aan kunt. Ouders kunnen deze hulp aan een kind niet altijd zelf bieden wanneer ze met een verlies geconfronteerd worden. Het Doorleefboek helpt hulp-volwassenen in deze taak, het bijstaan van een kind dat rouwt. U kunt het Doorleefboek hier inzien

Het Doorleefboek wordt uitgegeven door Publicatiebureau In de wolken en komt op 18 september uit, maar kan op dit moment al in de voorverkoop gekocht worden. U kunt het Doorleefboek hier bestellen. Op woensdag 31 oktober organiseren wij het congres: Eén volwassene maakt het verschil. U kunt zich al opgeven voor dit congres. Sprekers van die middag zijn: Karin Spapens, rouwtherapeut gaat in op de wijze waarop kinderen rouwen en hoe volwassenen daarbij kunnen steunen. Ellen Dreezens, psycholoog en rouwcoach verloor haar moeder toen ze vier was en ontwikkelde een Doorleefboek voor rouwende kinderen en een Meeleefboek voor de hulp-volwassene. Harriette Modderman en Jelte Keur zullen een interactieve bijdrage leveren.

www.doorleefboek.nl